Petra & D-Diva

Alla inlägg under maj 2011

Av Petra - 6 maj 2011 09:00

Jamen så att gårdagskvällen då. Jag kan inte direkt påstå mig varit en wild child precis   . Satte mig på sängen (a.k.a soffan) strax efter 18-snåret med min snabbemiddag av diverse ihopplock av rester. En stund senare kom Malin upp för att hälsa att Becky skulle komma förbi vid 22.00 för att hämta sina grejer. Sms:ade naturligtvis Becky och försäkrade att jag inte hade några planer alls och hon behövde inte stressa en sekund. Ingen plugganda anföll så jag tittade på ett avsnitt av Lewis under en filt. Strax före 22.00 plingade så mobilen för att meddela att Becky var på ingång. 25 minuter senare satte jag mig rätt upp, kollade mobilen och såg ett missat sms om att Becky var utanför   ... Shit, shit, shit- ner och kollade men det visade sig att Vinny släppt in henne   . Vederbörande hade tydligen sovit som en klubbad säl när Becky kommit uppför trappan och de hade inte haft hjärta att ruska liv i mig för att säga hej då! Himla typiskt att missa henne och inte få sagt ett ordentligt sista farväl  . Ajamen alltså, under loppet av bara några minuter måste jag ha däckat totalt eftersom jag inte hörde ett enda ljud av detta  


-


Point taken i alla fall och jag kröp ner under täcket på riktigt för att försöka sova ut den här evinnerliga förkylningen. Hosta är världens bästa sömnpilla   . MEN idag har jag enbart kvarstående lock för öronen efter flygresan i måndags- det blir så när f.d öronbarn flyger med förkylning- men känner mig i övrigt rätt pigg och alert. Ett stort block i hjärnan försvann igår    så idag känns det plättlätt att sätta mig framför skrivbordet och köra på med tentaanteckningar. Tentaplugg är f.ö mitt forte. Jag gillar det och vet prick vad jag behöver göra för att det ska gå i lås- love it  . Sedan ska jag packa ner pinalerna i stora väskan, käka (sista) gemensamma middagen med husarerna innan det är dags för en ny flygförflyttning imorgon bitti. Jag är så glad att jag fick en vecka med enbart det gamla husgänget OCH att det till och med klaffade så bra att Becky kom upp, bara Jim saknades  .


-


NU ska jag ta tag i dagen här, har ett par föreläsningar att skriva anteckningar till. Om jag skulle göra en kopp te först  .

Av Petra - 5 maj 2011 18:51

Då var projektet över, i alla fall för min del   . Den blev kanske inte riktigt så bra som jag hade tänkt mig men nu har jag gjort och lämnat in den, sedan återstår det för professuren att komma med betyg.

-

Jag låg faktiskt och tog det lugnt en bra stund efter frukosten imorse. Vårat Undergradue office (typ studentkontor) öppnar inte förrän 10.30 och jag behövde hämta ut material som skulle fästas vid rapporten. Således tyckte jag det räckte att komma till biblioteket vid 09-snåret. Kollade snabbt igenom arbetet lite grann men kände väl rätt starkt att jag osannolikt skulle få en snilleblixt där och då. Printade ut 2 exemplar av alltsammans och gick bort till psykologi fakulten för att hämta vad jag behövde innan jag gick tillbaka till biblioteket för att använda deras mackapär för att sätta spiralbindning. Efter detta- som faktiskt gick rätt proffsigt till- var det bara att gå tillbaka till kontoret för inlämning! TUR att de ligger nära varandra i alla fall  . Var hemma igen runt 11.30 och tog prompt itu med tentapluggandet, även om jag varit noga med att ta lite paus imellan åt 

Just nu känner jag mig rätt nöjd med dagens arbetsutdelning och funderar på att lägga ihop för dagen. Promenad i parken hoppar jag bannemig över för det har regnat sedan jag kom innanför dörren och ska så göra fram till måndag  . MEN i Malmö lovar väderguden att solen ska visa sig!

-

Jag känner att det nog får bli en lugn och händelselös kväll idag, värma lite middag och försöka komma till ro. Funderar på om jag skulle slå till och köpa "en portion" rödvin för att fira inlämningen- hmm. Det är riktigt skönt att bara kunna fokusera på tentorna, plus att det numera är rent rutinjobb  .  Imorgon är planen att tentaplugga för allt vad tygen- eller kanske snarare 'huvet- håller och mellan varven hinna med att packa, städa undan, handla lite (typ frukost till lör) och beställa bussbiljett till på lördag. Får absolut inte glömma att packa ner vad jag behöver för att förbereda mig inför tentorna- hemska tanke  I övrigt har jag under dagen fått igång min laptop mus- lagom välbefogat våld is da shit när tekniska grunkor ska övertalas att leva lite till   .

-

Nog om detta, det kan nog ha blivit dags för middag trots att klockan inte är så sen. Trevlig kväll allesammans   

Av Petra - 4 maj 2011 07:58

Då ska vi se om internet kan tänka sig vara samarbetsvilligt till slut . Igår var jag rätt effektiv och duktig om jag får tycka det själv. På morgonkvisten donade jag lite med vad jag tror mig kunna få med i packningen på lördag, så här under deadline vecka kändes det även som en ypperlig ide att en gång för alla läsa in mig på alla speciella regler och formulär som gäller för inlämning av kandidatrapporten- nu vet jag förhopningsvis allt om det  . Traskade sedan in mot universitetet tillsammans med Vinny för att ta itu med att snygga till och avsluta samtliga bilagor- vilka är längre än rapporten i sig  .   Under tiden brandlarmet ljöd senare under förmiddagen passade jag på att gå ner till stan och köpa smink. Tanken var att shoppa upp mig till förråden MEN priserna har höjts och nu är det inte alls särskilt mycket billigare. The Airport är tyvärr inget alternativ då de inte sålde min nyans- mög  . Lagom till att jag kom tillbaka upp till biblioteket hade dörrarna öppnats upp igen så jag satt några timmar till innan jag traskade hemåt- via Asda- för att fortsätta arbetet hemmavid. 

-

Passade även på att säga upp mobilen, spotify, internet och tv licensen samt skicka iväg några mail om saker jag känner att jag vill ha koll på. När det var avklarat var det bara att återgå till rapporten en stund innan jag passade på att vila lite samt värma det sista av Korv Stroganoffen till middag.

-

Runt 20-snåret åkte jag och Malin tillbaka in mot universitetet för att jobba någon timme innan vi gick till tågstationen för att möta upp Becky. Becky bodde tidigare tillsammans med oss men gör praktik på parlamentet i London. Idag har hon inlämning på sina universitetsarbeten och behövde därför komma upp till Liverpool några dagar. Såklart får hon bo hos oss under tiden. En kopp te när vi kom tillbaka till huset sedan kände jag mig nöjd för dagen och gick mina sista av 18 238 steg uppför trappan för att joina kudden 

-

Planen för dagen är i stort densamma. Promenera in till biblioteket och köra på så bra jag bara kan med allt som behöver avslutas och knytas ihop. Tröttnar jag blir det helt enkelt till att ta lite frisk luft under promenaden hem och fortsätta härifrån istället. Tanken är att arbetet ska vara utskrivet, helst ihopbundet också, imorgon kväll- senast. Då kan jag känna ro i själen eftersom det bara återstår att lämna in alltsammans på fredag.

Av Petra - 3 maj 2011 07:50

Då var påsken helt och hållet slut, nu när jag är tillbaka i Liverpool huset. Det är skönt att komma ett steg vidare mot att avsluta kandidaten, den här veckan är det ju som bekant hög tid att lämna in rapporten. Nu på morgonen skrev jag en lista på vad som behöver fixas till, så att jag har koll. Massa 'tonstiga grejer som ska inkluderas, jag menar vad är Bona Fide bevis på att jag samlat in datan själv- egentligen   . Nåväl, har lite dylikt pill som behöver fixas till förutom att jag ska skriva det sista och korrekturläsa det så klart. Sånt där småpill kan gärna ta längre tid än jag någonsin trott var möjligt så det är lika bra att åka in till universitetet och börja med det nu på förmiddagen. Skriva kan jag ju alltid göra hemifrån under eftermiddagen/kvällen.

-

Resan igår gick hyfsat. Öresundståget var på minuten i tid- 15.37- och trots "random check" i säkerhetskontrollen var jag igenom strax efter 16.00 Tullaren må ha tittat snett på min kräkspåse (utifall att jag skulle få bräckhosta på tåget/planet/bussen) men han slog inte så mycket som en blick på mina medhavda smörgåsar *hmm*. Dock bjöd Sas på den sedvanliga halvtimmes förseningen från Kastrup. Hur svårt kan det vara? Att lyfta och landa med förkylning a la smått tilltäppta bihålor och hosta var inte alls särskilt fräsigt men det gick bra i alla fall   . Vi landade i hyfsad tid ändå och med lite sprint insats- hate it- kom jag med bussen till Liverpool. Allt som allt var jag tillbaka i huset strax före 21.00 engelsk tid, precis som vanligt m.a.o Det var bara "gamla" huskamraterna som är tillbaka ännu så vi satt i köket en bra stund medans jag värmde medhavd stroganoff till sen middag.

-

Idag ska jag således påbörja avbokningen av rapportlistan med en tur in till universitetet för att snygga till alla grafer och figurer samt inhandla en cd-skiva. Tydligen ska vi lämna in 2 inbundna kopior samt en elektronisk kopia på cd  .

Sedan ska jag försöka inom stan för att inhandla spackel och lite yoghurt till frukostflingorna. Middagsmat tog jag faktiskt med mig från Malmö för att slippa handla in-släng om några dagar fenomenet. Det är faktiskt också rätt skönt att slippa tänka på det och helt bara kunna fokusera på att avsluta den här rapporten.

-

Övrig kuriosa är att min trådlösa mus till laptopen verkar ha vandrat till de sälla jaktmarkerna. Jag har bytat batteri, snurrat på nämnda-nya-batteri, tryckt på connect knappen och provat samtliga usb-ingångar men inget funkar. Nåja, det går ju bra utan också det är mest att jag tyckt att den gått kunde haft en bättre livsängd än 4 år...


Go tisdag evribaddi  

Av Petra - 1 maj 2011 10:04

Idag är det första maj, arbetarnas dag här i arbetarnas Malmö. Jag ska dock inte ut och demonstrera utan ska ta mig lite i kragen och arbeta vidare på rapporten. Dagen började dock rätt mysigt ändå. I och med min sega, envisa förkylning försöker jag- så här 4 veckor senare- att ge min kropp lite vila och låg kvar i sängen till närmare 07.00, idag också. Tog en kopp kaffe innan det var dags att dra på mig kläderna och köra mamma till jobbet i Lomma. Khan och jag brukar ju gå en runda längs stranden när vi nu ändå kört ut men jag tänkte att valborgsfirandet nog lämnat sina spår. Vi mötte en gedigen ström människor på väg hem då bilen rullade in i Lomma för att hämtning av kvällsskiftaren men jag gissar att lika många blev kvar och partajade. Svängde in till Alnarps parken istället där fåglarna vaknat och kvittrade och marken var full av snödroppar, de där andra gula och även vita blommorna som brukar finnas ute i naturen så här års  .  Khan fick gå rätt ledigt så länge han höll sig inom kopplets längd och det funkade rätt bra.

-

Efter en mysig promenad med kalven rullade vi tillbaka mot stora stan igen och frukost för samtliga kvarvarande i boet. Khan och katterna har dragit sig tillbaka till sina respektive hörnor för att konservera sin energi, jag har passat på att sätta mig vid köksbordet för att få något vettigt gjort idag. I eftermiddag ska jag tillbaka ut mot Lomma och sen kommer fikagästen Frida på besök. Hade även tänkt försöka att sätta på tvn framåt kvälen för att höra Lunds studentsångare sjunga in våren. Jag känner att det är ein bisschen ambitiöst att åka till Lund för att se det hela live, tvn på i bakgrunden räcker alldeles utmärkt . Packa hade jag minsann tänkt vänta med till imorgon. Det brukar gå i ett hujj   och den här gången stannar jag bara en kort stund. Även med tanke på flytten och allt känns det urbutta ogenomtänkt att släppa tillbaka grejer till Liverpool liksom  

-

Lite nytta och lite nöje en söndag som denna. Sista rycket med rapporten i en vecka nu, det klarar jag!

Presentation


Livet med schäfrarna och annat smått och gott.

Tidigare år

Änglahundar

Demonen's Carlzon 2011-03-20, till 2011-10-07.

 

 

Min härliga, bångstyrige gråa kille och jag fick en sommar tillsammans men den kommer jag för alltid bära med mig i hjärtat. Bästa Calle Carlzon fattas oss   

 

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards