Petra & D-Diva

Alla inlägg den 17 juli 2012

Av Petra - 17 juli 2012 18:38

Passar på att inviga min arbetshörna med ett blogginlägg, i höst kommer jag läsa en kurs i Arbets-& Organisationspsykologi (30hp) som vid närmare titt verkar mer intressant än vad den låter som.Så, i vardagsrummet finns numera en liten skrivbordshörna där jag kan sitta - det som återstår att införskaffa är lite belysning samt ett lämpligt avlastningsbord för böcker, pärmar och övrigt grejs.


 

Kvällsrunda i Tiveden :)


K

Alla samlade igen    


-

I fredags gick vi en långrunda med fikapaus i Kungsparken innan ett depostopp hemma för att lämna ryggsäckarna innan vidare promenad hem till mormor för födelsedagsmiddag. Där blev vi bjudna på flintastek, jordgubbar & glass samt spittekaga *mums*. Hundarna fick sin beskärda del även dem och var inte helt förstörda över att hoppa över sin vanliga kvällsgiv torrfoder precis. Vi andra var rätt mätta vi också när det började duggregna kändes det som en rätt klok ide- i förskott sådär - att Sabina kört till mormor.  I lördags blev det en lugn och långsam morgon på Hasselgatan innan vi slutligen packade in oss i bilen och körde mot Vomb för lite spår & upplet. Diva tog sitt spår - något otippat- i en jädra fart. MEN jag hann i alla fall med att konstatera att Heidi's tips fungerade även på hemmaplan. Inför uppletet vallade jag & mamma en korridor innan jag hämtade upp Diva. På vägen passade vi på att äta lite vilda smultron som växer kring vägkanten och när vi kom fram gick mamma ut med de 2 föremålen. På det stora hela gick uppletet bra, även om Diva hade lite bry med andra föremålet. Ett gosedjur som Sabina - tror jag- fick som nyfödd och som hämtats från vinden i Hjärup och mest legat i bilen. Till slut kom i alla fall andra föremålet också in till idel jubel. På väg hem stannade vi i Veberöd för att handla lite gott till Khans födelsedagsmiddag och när vi ändå stod där insåg jag att Diva nog aldrig fick sin den där kvällen. Så, hon fick sin lite försenad istället. 


-


I söndags styrde vi mot släktingarna i Knopparp, efter en god och rejäl lunch tog vi med oss hundarna och gick genom skogsbrynet till granngården, där mammas kusin Susanne bor med sin familj, för att hämta upp gammelschäfern Atte till Knopparp. Lantisen Atte blev ju minst sagt till sig över stadsbesöket men efter en stunds promenad blev det riktigt städat faktiskt. Om man bortser från att Diva som enda tjej i gänget luktade särdeles gott. För säkerhetsskull fick samtliga germanska urhundar behålla snörena på under promenaden. Atte och jag tränade en liten stunds lydnad innan Susanne och barnen gick hem till sig och sedan tog jag ut Diva på en promenad där hon fick springa omkring och röja på fälten. Dock inte efter haren som plötsligt kom skuttandes, förvisso satte hon efter men efter att matte tagit i med röstresurserna vände hon och kom tillbaka.

   


-


Igår, på födelsedagen åkte jag och mamma iväg för att gå en långrunda innan jag skulle till jobb. Vi promenerade i solsken, fikade i spöregn, promenerade tillbaka i solsken och kom slutligen innanför dörren lagom till att himlen öppnade sig igen. Jag blev inte alltför blöt när jag gick till bussen och när jag kom hem igen hade mamma ordnat en tårta med kesella och röda vinbär som vi plockade uppe i Knopparp. 



Presentation


Livet med schäfrarna och annat smått och gott.

Tidigare år

Änglahundar

Demonen's Carlzon 2011-03-20, till 2011-10-07.

 

 

Min härliga, bångstyrige gråa kille och jag fick en sommar tillsammans men den kommer jag för alltid bära med mig i hjärtat. Bästa Calle Carlzon fattas oss   

 

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards